top of page
  • Tika

A mund te punoj gjate studimeve?


A mund te punoj gjate kohes se studimeve ne SHBA?


Kjo eshte nje nder pyetjet me te bera prej jush. Po, ju mund te punoni gjate kohes se studimeve por duhet te plotesoni disa kritere:


Se pari, ju lejohet te punoni vetem brenda campusit te universitetit. Kjo do te thote qe nuk mund te aplikoni per pune qe nuk i ofron universiteti, perndryshe keni shkelur rregullat e vizes suaj studentore.


Se dyti, puna nuk eshte e garantuar dhe duhet te aplikoni. Pasi te pranoheni ne nje pozicion pune duhet te nxirrni numrin e sigurimeve shoqerore. Ky eshte nje proces qe mund te zgjase disa muaj por shumica e studenteve nderkombetare arrijne te punesohen brenda semestrit te pare ose te dyte.


Se treti, ju lejohet te punoni 20 ore ne jave gjate periudhes se studimeve dhe 40 ore ne jave gjate pushimeve. Paga varion nga shteti ne shtet por eshte rreth $10 ora.

Ju sugjerojme te gjitheve qe te punojne per te mbuluar kostot e jeteses por eshte e rendesishme ti zbatoni kriteret e permendura me siper.


*Pas vitit te pare keni mundesi per te punuar jashte universitetit nese pozicioni i punes ka lidhje me degen tuaj. Kete opsion do e mbulojme ne nje postim tjeter.


Per me shume info, vizitoni www.studyusa.al ose na shkrani ne Whatsapp ne +15597224782

81 views0 comments
bottom of page