top of page
  • Tika

A me njihet Diploma Shqiptare ne SHBA?


Kjo eshte pyetja qe shume prej jush na bejne. Disa kane fituar llotarine amerikane, disa do shkojne ne SHBA me bashkim familjar dhe disa duan te bejne Master ne SHBA por nuk jane te sigurt nese diploma shqiptare njihet ose jo.


Pergjigjia nuk eshte nje po ose jo e thjeshte, por ne shumicen e rasteve diploma shqiptare njihet. Shumicave e dilplomave te degeve shoqerore, shkencore, ekonomike mund te njihen fare thjesht nepermjet nje "evaluation" course by course ne WES. Ndersa dege te tjera kane disa kerkesa te vecanta per tu njohur. Per shembull nese keni mbaruar mjekesine, do duhet te jepni provimet e USMLE per te mbrojtur diplomen ne SHBA.


Njohja e diplomes ne SHBA eshte shume e rendesishme pasi hap mundesine per punesim dhe jua sugjerojme te gjitheve te merrni kete hap. Gjithsesi njohja e diplomes nuk e garanton punen dhe nje diplome amerikane vlersohet me shume se nje shqiptare. Ndaj sugjerimi yne eshte qe pas njnjohjes se diplomes, te beni nje program Master ne SHBA. Eshte nje vendim per te cilin nuk do te zhgenjeheni.


Per me shume info na kontaktoni ne Whatsapp ne +15597224782.

4,181 views0 comments

コメント


bottom of page