top of page
  • Tika

Bursat apo Universiteti? Universiteti apo Bursat?


Nje nga pyetjet e para qe na behet nga studentet eshte se ku mund te aplikojne per burse? Eshte krijuar nje ide ne Shqiperi se ne fillim aplikohet per bursat dhe me pas per universitetin. Kjo jo vetem qe nuk eshte e vertete, por pengon mjaft studente qe perpiqen ne faqe te ndryshme te gjejne bursat pa bere me pare nje kerkim te universiteteve dhe kritereve te tyre.


Eshte e rendesishme te kuptohet qe hapi i pare eshte gjetja e nje ose disa universiteteve ku do behet aplikimi. Rreth 90% e bursave te mundshme jepen nga universiteti prandaj nje kriter kryesor per zgjedhen e universitetit jane bursat.


Imagjinoni per nje moment se jeni ju ne bordin e dhenies se bursave te nje universiteti prestigjoz amerikan. Keni per te bere zgjedhur fituesin e nje burse mes dy studenteve. I pari ka derguar nje e-mail se kerkon burse pasi ka nevoje financiare. I dyti ka derguar aplikimin, notat e shkolles se mesme, rezultatet e TOEFL, leter rekomandimi dhe nje kerkese per burse pasi ka nevoje financiare. Cilit student do i jepnit bursen?!


Sigurisht qe bursat jane shume te rendesishme per studentet e vecanerish per studentet shqiptare. Megjithate ju rekomandojme te shikoni kriteret e universiteteve, bursat qe ofrojne, te beni aplikimin dhe dergoni dokumentat e me pas vjen rradha e aplikimit per bursa. Aplikimi dhe rezultatet tuaja ju sherbejne per te "shitur" veten ne universitetet amerikane. Eshte e rendesishme te krijohet, ajo qe ne e quajme, "profili i studentit" qe te keni mundesi me te mira per te marre burse.


Ju rekomandojme qe aplikimin, dokumentat dhe kerkimin per bursa tjua besoni vetem profesionisteve. Disa mundesi vijne vetem nje here ne jete.


Per me shume info dhe paketat tona na kontaktoni ne: Whatsapp: +1-559-722-4782 E-Mail: travel@albtika.com

112 views0 comments

Recent Posts

See All

Comments


bottom of page