top of page
  • Tika

10 Shtetet me me Shume Studente Nderkombetare ne SHBA!


Cdo vit numri i studenteve nderkombetare qe studiojne ne Amerike shtohet. Ne fakt nga viti 2008 deri me sot numri i studenteve nderkombetare ne SHBA eshte rritur me 107%.

Kjo eshte nje rezultat i punes se mire te universiteteve amerikane per te rekrutuar me shume studente cilesore nga vende te tjera si dhe reputacioni qe keto universitete prestigjoze kane.


Por cilat jane Shtetet me numrin me te larte te studenteve nderkombetare? Po i rendisim ato si me poshte:


10. Washington - 10,000 Seattle eshte nje nga qendrat e teknologjise ne SHBA dhe terheq jo pak studente te huaj ne bregun perendimor.


9. Michigan - 10,000 Rreth 12 % e studenteve te Michigan State jane nderkombetare.


8.Ohio - 11,000 Nje shtet qe njihet per peisazhet e bukura dhe universitetet cilesore.


7. Florida- 16,000 Nje nga shtetet turistike me te vizituar te Amerikes, nuk eshte habi qe eshte ne top 10.


6.Illinois - 17,000 Shumica e studenteve nderkombetare ne Illinois preferojne Chicago-n.


5.Pennsylvania- 18,000 Disa prej universiteteve kane mbi 20% studente nderkombetare.


4.Massachussets- 20,000 I njohur per disa nga universitetet me prestigjoze ne fushen e teknologjise.


3.Texas - 27,000 Universitete gjigande is Rice University terheqin studente nga e gjithe bota.


2.New York- 41,000 Rreth 18% e studenteve nderkombetare studiojne ne New York, si dhe nje numer i madh i studenteve shqiptare.


1.California - 60,000

Vendin e pare e ze California. Shteti me i populluar ne SHBA njihet per disa nga universitetet me te mira dhe plazhet e ngrohta. Qytete si Los Angeles, San Francisco dhe San Diego presin mijera studente te rinj cdo vit.


Po ju ku doni qe te studioni?


P.S Aplikimet per Spring 2019 ne universitete dhe aplikimet kane filluar. Ju sugjerojme qe aplikimin tuaj tjua besoni vetem profesionisteve. Kjo eshte mundesia qe vjen nje here ne jete.


Contact: trave@albtika.com Whatsapp: +1-559-722-478


40 views0 comments

Comments


bottom of page